От парламентарната група на "Възраждане" възроптаха, че мнозинството в Партийния дом не е одобрило предложението им за включване в дневния ред на изслушване на директора на Военно разузнаване бригаден генерал Венелин Венев.

Припомняме, че темата се повдига за втори път от страна на "Възраждане" и миналия път бе посрещната с мълчание от страна на останалите парламентарни сили.

След като направи изказване от парламентарната трибуна, но предложението му не бе прието, пред журналисти в кулоарите на Партийния дом Костадин Костадинов обясни, че има неща, заради които съпредседателят на ПП-ДБ и лидер на ДСБ Атанас Атанасов не трябва да бъде в Народното събрание, а моментално трябва да бъде арестуван. Кои са "тези неща" лидерът на "Възраждане" не посочи конкретно.

В България няма действаща съдебна система, а вероятно ще бъде и кандидат за народен представител, възмутен е Костадинов.

Той е на мнение, че Атанасов иска да има свой човек в службите за сигурност. "Възраждане" искат Атанасов да бъде арестуван, прибран зад решетките, съден, осъден и вкаран в затвора, а не да стои в парламента и да се явява на предсрочни парламентарни избори.

Според него подкрепата, която получават ПП-ДБ от некоалиционните си партньори - ГЕРБ и ДПС продължава да е налице. Костадинов смята още, че се готвят нови разговори за съставяне на сглобка, която обаче този път да бъде видима.

От "Възраждане" също са притеснени и за финансовото състояние на държавата.

"Военно разузнаване" обвини Атанас Атанасов в уронване на престиж

"Военно разузнаване" обвини Атанас Атанасов в уронване на престиж

Атанасов твърди, че е разработван от военното разузнаване заради исканите от него реформи в службите