Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов очаква от сглобката да направи всичко, включително и да им отнеме ротационното председателство на Комисията по контрол на службите и специалните разузнавателни средства. "Нека първо да започнем сериозните теми и да не коментираме несериозни изказвания на несериозни хора като Пеевски", призова Костадинов.

Той обясни, че според правилника на Народното събрание на всеки 6 месеца трябва да се сменя ръководството на ресорната парламентарна комисия. Костадинов се закани, че когато "Възраждане" управляват държавата, ще променят всички закони.

Костадин Костадинов коментира и разменените си реплики с председателя на ПГ На ДПС Делян Пеевски в пленарна зала като защита от своя страна на колегата от ИТН Тошко Йорданов, който не бил защитен дори от председателя на парламента Росен Желязков. Най-лошото е позорното мълчание на всички останали - толкова ли е опасен Пеевски и толкова много ли ги е страх от него, запита Костадинов.

Той коментира попълването на състава на Конституционния съд от квотата на Народното събрание. КС на практика е поруган и а с избори се плюе в лицето на българската Конституция, посочи Костадинов. За пореден път в парламента надделя количеството над качеството. Оттук нататък остава проблематично как ще бъдат формирани гласуванията в Конституционния съд, скептичен е Костадинов, според когото решенията в КС ще се взимат на база телефонния указател и кой им звъни от него.

И "Възраждане" се заканиха, че ще атакуват мандатността на съдиите в Конституционния съд, като ще настояват той е да 7 години, вместо 9 г.

Припомняме, че БСП готви жалба до Конституционния съд срещу 9-годишния стаж за новоизбраният съдии в КС. Това обяви от трибуната на НС и лидерът на БСП Корнелия Нинова малко преди това. Тя призова останалите партии да се включат.

Пеевски се тревожи от дупката в националната сигурност "Възраждане"

Пеевски се тревожи от дупката в националната сигурност "Възраждане"

Той е възмутен, че проруската партия е оглавила комисията за контрол върху спецслужбите в НС