Управляват ни мошеници, с които няма бъдеще в държавата няма и за които българите са суровинен придатък към поредната схема за бързи пари. Управляват ни хора, които се интересуват от днешната печалба, а децата на държавата са им напълно безразлични. Това мнение изрази депутатът от "Възраждане" Искра Михайлова в декларация от трибуната на Народното събрание.

През целия преход икономиката бе унищожавана, предприятията бяха нарязани на скрап, а българите напуснаха държавата. Остана ли някои, който да застане на пътя на разрушението? От нас зависи, посочи тя.

Михайлова призова управляващите да не подценят българския народ. "Възраждане" предупреждавали системно управляващото мнозинство, че ако не се съобразят с интересите на хората няма да стигнат далеч. Водихме преговори денонощно, за да се постигне единство в спазване на енергийния суверенитет, но на хартия, разочарована е Михайлова.

Тя посочи, че днес протестират зърнарите, а утре има протест миньорите и енергетиците, които искат да не се затварят въглищните централи до 2038 г. "Вие бяхте спуснати по случайност и предстои да се сблъскате с всички последствия от това. В следващите дни на жълтите павета ще видите хората, които нямаше да видите никога, защото не се интересувате от тях и от съдбата на България. Вашата арогантност ще ви изправи да отговаряте пред българския народ и съдът на историята. Време е да си ходите, оставка", настоя Михайлова.

Костадинов иска оставката на кабинета

Костадинов иска оставката на кабинета

Възраждане брани от трибуната на НС независимостта и суверенитета на страната