От парламентарната група на "Възраждане" нямат покана за среща с кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габриел. Това каза пред журналисти лидерът на формация Костадин Костадинов в Народното събрание.

Той обясни, че "Възраждане" нямат общи приоритети с Мария Габриел и ГЕРБ, освен този за отстраняването на главния прокурор, но пък са радостни, че ГЕРБ започват да мислят като тях за отстраняването на главния прокурор. 

Костадинов обаче заяви подозрението си, че темата за обвинител номер едно е кукичка, която се подхвърля отново на ПП и ДБ.

ГЕРБ ще свалят Гешев, ако направят кабинет Габриел ААА

ГЕРБ ще свалят Гешев, ако направят кабинет Габриел ААА

Мария Габриел презентира програмата си на среща с парламентарната група на ГЕРБ

На брифинг в парламента от "Възраждане" поставиха под въпрос законността на действия на Министерство на финансите на фона на събраните от партията подписи за провеждане на референдум за влизането на страната в еврозоната. От партията искат среща със служебния финансов министър Росица Велкова и с управителя на БНБ Димитър Радев. 

"Недопустимо е докато тече подписка за референдум, служебното правителство да провежда политики за влизане в Еврозоната."

"Събрали сме над 600 000 подписа и процедурата по провеждане на референдум е в ход, но получаваме информация, че служебното правителство прави стъпки в момента за влизането ни в Еврозоната. Сега се готвят промени в закона за БНБ и закона за приемане на еврото", заяви Деян Николов. Той обясни, че със закон се предвиждат промени, с които БНБ да стане по-независима и подвластна на ЕЦБ.