Въпреки, че Конституционният съд отхвърли искането за провеждане на референдум, Възраждане продължава борбата за запазването на българския лев. Това заяви депутатът Ивайло Папов, цитиран от БТА.

По думите му недоволството срещу решението на КС ще се изрази в две направления. Той подчерта, че партията ще търси вариант този казус да се реши в Европа, като ще се иска съдействието на партията "Идентичност и демокрация" в Европарламента. За целта ще се направи петиция и ще се събират подписи, когато наближат евроизборите, Панов поясни, че в същото време ще продължат блокадите на ключове пътни артерии в страната.

Депутатът изрази опасение, че страната ни ще бъде вкарана преждевременно в еврозоната, защото решението е политическо.

Народният представител поясни, че Възраждане не е против приемането на еврото. Според него обаче това трябва да се случи, когато достигнем икономическо развитие, което го позволява. Той даде за пример страните от бившия соцблок Полша, Чехия и Румъния, които са по-добре икономически от България, но там темата за приемането на еврото не е на дневен ред.

По думите му сглобката се е страхувала от провеждането на референдум за запазване на българския лев, защото мнозинството българи е против влизането в еврозоната.

КС: Референдум за лева правилно няма да има

КС: Референдум за лева правилно няма да има

Възраждане и ИТН оспориха решението на Народните представители