Парламентарната група на "Възраждане" обяви, че ще продължи да бойкотира заседанията на парламента, докато управляващото мнозинство не спре с безумията си с демонтирането на Паметника на Съветската армия и с проекта за промени в Конституцията.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов посочи пред журналистите в кулоарите на Партийния дом, че утре сглобката можела да се събуди с мисълта да обяви и война на Русия. Няма заповед за демонтаж на МОЧА, добави Костадинов.

По думите му дори не се говорило за демонтаж, а за реставрация. Къде е документът за реставрация, недоумява лидерът на "Възраждане". Това, което поискали хората на Костадинов от мнозинството - да спрат демонтажа на монумента. Те обаче отказали, затова "Възраждане" ще продължат с бойкота си всеки ден.

Продължава демонтажът на МОЧА

Продължава демонтажът на МОЧА

Днес беше свалена и главата на съветския войник

"МОЧА е апотеозът на беззаконието в държавата. Днес правят това с паметника, а утре могат да дойдат във вашия двор, да посегнат на вашата къща", опасява се Костадинов, който е възмутен, че управляващите заплашвали "Възраждане", че могат да ги изгонят от пленарна зала.

"Кой ще ни изгони, квесторите ли или някои друг? Нека се опитат", закани се лидерът на "Възраждане".

Костадин Костадинов изтъкна още, че в нито един закон не пише, че демонтажът на паметници на културата е разрешен. Когато се маха антифашистки паметник, значи се реабилитира фашизма, посочи още той.

Започна демонтажът на МОЧА
Обновена

Започна демонтажът на МОЧА

Фигурите ще бъдат свалени, реставрирани и после...?