Възраждане с декларация срещу изказване на външния министър на РСМ.

Костадин Костадинов посочи, че това, за което партията е предупреждавала, че ще се случи при отпадането на ветото за членство в ЕС вече е факт - вече има и чисто физически атаки срещу българите в Република Северна Македония. Буяр Османи казал, че българи няма да се допускат в РСМ*. Македония е единствения жив наследник на Югославия, смята Костадинов. А РСМ ще продължава с това поведение, докато нашата страна й го позволява, според лидера на Възраждане. Голяма част от гражданите на РСМ са български граждани или с българско самосъзнание. У нас не заплашваме хората, които тук казват, че са македонци.

Костадинов е засегнат от думите на Буяр Османи и ги тълкува като ултиматум от страна на Македония. Според него това издига желязна завеса между двете страни.

Възраждане не са съгласни това да се случва и сега въпросът бил дали държавата ни ще се съгласи с това поведение. Според него РСМ не може да спре истината. Тя винаги възтържествува, категоричен бе Костадин Костадинов и призова да не се огъваме пред този натиск.

На тази наглост и това безочие трябва да се сложи край, отсече лидерът на Възраждане.

*Няма информация външният министър на РСМ да е коментирал решението. Такова бе обявено от президента на РСМ, Стево Пендаровски, който обаче не посочи имена на представителите на българската политика, на които ще бъде наложена забрана да влизат в страната и да присъстват на честванията на Гоце Делчев.

Опит да се вкарат България и РСМ в руско-украинския сценарий съзря Костадинов

Опит да се вкарат България и РСМ в руско-украинския сценарий съзря Костадинов

"Маниакално бързо" разпускане на парламента иска лидерът на Възраждане