Възстановяване на редовната въздушна линия между България и Йордания, засилване икономическите отношения между двете държави, насърчаване на инвестициите.

Това бяха част от темите, които обсъдиха президентът Георги Първанов, кралят на Йордания Абдула Втори и делегациите на двете страни по време на пленарните разговори, състояли се в рамките на официалното посещение на българския държавен глава в Йордания.

Споразумение за полицейско сътрудничество и Спогодба за международни автомобилни превози на пътници и товари, както и Споразумение за сътрудничество между БТПП и Йорданската търговска палата и Йорданската промишлена палата.

Документите бяха подписани в присъствието на президента Георги Първанов и на краля на Йордания Абдула Втори. Утре ще бъде подписана и междуправителствена Програма за сътрудничество в областта на образованието, науката и културата за периода 2007-2009 година.

Министър Румен Петков посочи, че междуправителствената спогодба е изключително важна, Близкият изток трябва да си сътрудничи с Балканите, тъй като и по напрежението, което съществува, и международният проблем с тероризма, вълнуват и засягат и двата региона.

Президентът Георги Първанов е отправил официална покана към краля на Йордания за визита в България. Вероятно това ще стане още следващата година.