Няма споразумение за подкрепата на Бойко Борисов  за кмет на София, но това е една от възможните опции.
Има изразено желание от ГЕРБ да получат нашата подкрепа за Бойко Борисов, обясни Милен Велчев, ръководител на предизборната кампания на НДСВ за местните избори.

По повод на вчерашната среща между представители на ГЕРБ и НДСВ, самият Велчев обаче отрече да е имало такава среща изобщо или поне тя не е била официална.

Припомняме, вчера в централата на ГЕРБ бе Огнян Герджиков, след което стана ясно, че НДСВ може да подкрепи Борисов.

Ръководството на НДСВ не е било информирано за срещата между структурите на партията и ГЕРБ, каза Велчев пред БНТ.

По думите му в близките две или три седмици няма да има решение от страна на НДСВ дали да дадат подкрепата си на настоящия кмет на столицата, като решението ще бъде взето преди всичко от общинската структура на партията.

Не се обсъжда издигането на обща кандидатура за кмет на София от тройната коалиция, каза категорично Милен Велчев.

Той допълни, че в столицата и в другите общини, на първо място партията ще се ръководи от предложената програма за управление от кандидатите, а не от това от коя партия е издигнат даден кандидат за кмет.

Партийността е важна, но трябва да има и елемент на сътрудничество", обясни зам.-председателят на НДСВ, като допълни, че начинът на издигане на кандидатурата не е от съществено значение - дали е независим или издигнат от политическа партия.

 Милен Велчев каза обаче, че очаква и чисто партийни кандидатури да бъдат издигнати от общинските структури.

В заключение Милен Велчев каза, че в НДСВ не се очакват трусове.
Трусове няма да има. Очаквам да настъпи успокоение. Очаквам и тези немного наши колеги, които изразиха съмнение..., очаквам да настъпи обединение", коментира състоянието на партията.