Велизар Енчев прави нов политически проект. Дипломатът събира патриоти от страната за нова политическа партия, която да остане вярна на автентичната програма на Националния фронт за спасение на България, а не като Валери Симеонов да се коалира с ГЕРБ.

Според Енчев в момента НФСБ не е партия, олицетворяваща истинския патриотизъм и социална солидарност, подхождащи за такова обединение.
По думите му след провеждането на извънредните парламентарни избори от 26 март и влизането на НФСБ в кабинета "Борисов 3", повечето областни структури на партията са снели доверието си към ръководството и лично към председателя на партията Валери Симеонов. В последните 2 години заради "предателството на лидерите на НФСБ", оставки са подали или силово са отстранени областните ръководства в 8 области в страната - София, София-област, Бургас, Шумен, Враца, Русе, Плевен, Търговище.
Останалите структури на партията също изразявали несъгласие към "срамното колабориране с ГЕРБ", посочва Енчев.

Бившият депутат припомня и че на 29 октомври областният координатор на НФСБ в Хасково Кръстьо Кръстев, както и общински координатори в Маджарово, Симеоновград, Ивайловград, Меричлери и Димитровград са подали оставка именно заради "измамата на избирателите, неосъществените предизборни обещания и коалирането на партията с ГЕРБ".

Според Енчев НФСБ не веднъж е мамила избирателите си.
Първо, след изборите на 5 октомври 2015 г. партията подкрепя кабинета на Бойко Борисов въпреки твърденията на патриотите, че ГЕРБ е "партия на олигархията, водеща антисоциална политика и жертваща националните интереси".
Енчев е категоричен и че след предсрочните избори от тази година НФСБ отново е измамила избирателите си, влизайки в директно управление с ГЕРБ. По думите успехът на проекта "Обединени патриоти" на изборите през месец март се дължи на предизборното обещание за минимална пенсия от 300 лева и индексиране на всички останали пенсии, което се оказва поредната лъжа на към избирателите на патриотите.

Според дипломата около 6 месеца след управлението на ГЕРБ и ОП вицепремиерът Валери Симеонов открито е една от най-антисоциалните личности в политиката. По думите му Симеонов е заел страната на едрия капитал, забравяйки, че НФСБ е партия, подкрепяща бедните и ощетените граждани. Симеонов настоявал да отпадни добавката клас "прослужено време", както и предлагал ревизия на работата на ТЕЛК и орязване на паричните добавки за инвалидност, въпреки трагичното състояние на българските пенсионери.

Енчев посочва още, че Симеонов, който наскоро единодушно беше преизбран за лидер на НФСБ, е заявил, че само година след Руско-турската освободителна война българите съжалявали за турското робство, както и че югозападния български диалект е "македонски език".

"Оставайки верни на автентичната програма на НФСБ, в която са заложени истинският патриотизъм и социалната солидарност", Енчев призовава членовете на НФСБ в страната да последват примера на координаторите на Хасково и областта, както и на десетките други партийни структури в цялата страна и да напуснат редиците на партията, ръководена от Валери Симеонов.

"Напуснете партията, чието ръководство изтъргува патриотизма срещу министерски кресла и се превърна в патерица на ГЕРБ", зове още Енчев.
Според него подобен пример трябва да следват и членовете и симпатизантите на "Атака" и ВМРО, защото и техните лидери са подменили вота на избирателите си срещу места в Министерския съвет. Волен Сидеров и Красимир Карачанов също отрекли напълно предизборните програми и обещания според Енчев.

"Време е да изградим нова патриотична организация, защитаваща автентичната програма на НФСБ, "Атака" и ВМРО, отстояваща неподкупния патриотизъм и бранеща социалните права на трудовия народ, а не интересите на олигархичния режим", призовава още Енчев.

Обръщението на Велизар Енчев е подписано от Велизар Енчев (София), Димитър Байрактаров (София), Павлин Цветков (София-област), Стоян Стоянов (София), Кръстьо Кръстев (Хасково), Ангел Божидаров (Бургас), Светослав Мандиков (София), Валентин Николов (Добрич), Атанас Коджабашев (Смолян), Галeн Монев (Хасково), Георги Димитров (Хасково), Йордан Крачунов (Търговище), Тодор Койнов (Русе), Румен Русев (Шумен), Георги Ценов (Враца), Александър Захариев (Симеоновград), Ваньо Ванчев (Димитровград), Велчо Василев (Шумен).