На протестите в последните дни се търси възможност да се прокара и реализира чужд сценарий, различен от желанията на хората. Това смята заместник-председателят на БСП Весела Лечева.

По думите й толкова млади хора са навън, с искания за по-добър живот, за една предвидима държава и за искания за една работеща и добре уредена система, трябва да се чувстват сигурни и да имат едно безоблачно бъдеще. Лечева призова протестиращите хора да се разграничат от другите хора със спорно минало, както и да се разграничат от подкрепата на хора с обвинения.

Тя се опасява, исканията на хората, излезли на улицата спонтанно, да не останат измамени. "Много ясно се вижда опитът за прокарването и реализирането на друг сценарий, който ще бъде много по-опасен за бъдещето и развитието на България от сега", предупреди Весела Лечева.

Депутатите се скараха кой носи отговорност за "лумпените" на протеста
Обновена

Депутатите се скараха кой носи отговорност за "лумпените" на протеста

Тома Биков призова да не се участва в сценарий на организираната престъпност

Лечева чака вече 13 години справедливост по отношение на нападението срещу съпруга си Манол Велев. Тя иска да вярва, че прокуратурата е един работещ орган, от който гражданите могат да очакват подкрепа, сигурност и справедливост.

Припомняме, че след изявленията на бившия бизнес партньор на Васил Божков, Цветомир Найденов, прокуратурата поднови разследването за покушението срещу Манол Велев, като това е и едно от обвиненията срещу бизнесмена, който и до момента се намира в Дубай.