ГЕРБ осъдиха атаките на "криминални банди, платени от Васил Божков", които нападнаха сградата на парламента вчера и полицаите.

С декларация от името на ГЕРБ депутатът Тома Биков заяви, че случващото се е част от сценарий, за който управляващите са предупреждавали. Той припомни думите на Корнелия Нинова, че имало два начина за сваляне на кабинета и обвини левите, че съучаствали в сценария на организирана престъпна група. След тези негови думи левите скандираха "Оставка!". Моля за тишина в залата, подчерта шефът на парламента Цвета Караянчева.

Шести пореден ден на недоволство срещу правителството в София
Обновена

Шести пореден ден на недоволство срещу правителството в София

Протестиращите продължават да настояват за оставката и главния прокурор

Социалистът Георги Свиленски излезе да се разправя с Биков. Не ми говорете на "ти", ядоса се парламентарният шеф, но направи забележка за думите на гербера по адрес на левите.

Това не е битка между ГЕРБ и БСП, защити се Тома Биков. Никой няма право да залива български полицаи и български граждани със запалителна течност, убеден е той. Имало опит да се овладее протеста, според Биков. Депутатът предупреди, че левите неволно могат да бъдат включени в сценария на Васил Божков.

Това е криминален казус, изтъкна Тома Биков. Кой носи отговорност за лумпените, които атакуваха вчера парламента, попита той. А левите му отговориха: "Вие!"

Къде е генералът Румен Радев, къде се скри, попита още Биков и посочи, че отговорността за протестите е на държавния глава. От тази ситуация щели да спечелят хора, които можели да ловят риба в мътна вода. Мътилката на обществото щяла да спечели от противопоставянето. Властта в една демократична държава не се дава и не се взима с кръв, подчерта още Тома Биков.

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор

Европа няма право да гледа Български с широко затворени очи

Не участвайте в сценарий на организираната престъпност, призова той. Ако държавата е слаба, мафията е силна, убеден е депутатът от ГЕРБ.

Червеният депутат Георги Свиленски заяви, че парите от Дубай са в чекмеджето и се пазят с пистолет до главата.

Александър Паунов напуска ПГ на БСП

Александър Паунов напуска ПГ на БСП

Заради излезлите разговори между него и Васил Божков

Валери Жаблянов не е съгласен, че БСП подкопава парламентаризма. Надявам се това да е вашето чистилище, коментира социалистът. Червените защитавали законността и реда, по думите му. Кой струпа барута, господин Биков, попита социалистът и сам си отговори, че барутът е струпан от ГЕРБ. Дълбоката социална несигурност вадела хората на протест. Осъждаме нападението над парламента, обяви Жаблянов, но се обърна към герберите със съвета: "Ориентирайте се в политическата обстановка."

БСП започна консултации за вота на недоверие

БСП започна консултации за вота на недоверие

Разговарят първо с "Воля"