За шести пореден ден се провеждат протести в София и някои други градове на страната, съобщи БНТ.

И днес гражданите протестират с две основни искания - за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите отхвърлят твърденията, че Васил Божков им плаща, за да са на протеста. Те приветстват съобщенията на ЕК, посолствата на САЩ и Франция у нас в подкрепа на правото им на демонстрация с искане за съдебна система, в която цари правото.

СДВР има данни за организирани провокации на протестите

СДВР има данни за организирани провокации на протестите

Увериха, че от страна полицаите няма да има провокации, насилие и агресия

Сградата на президентската организация е отправна точка за протестиращите, очаква се малко по-късно те да се отправят на традиционното си шествие в центъра на София.

Към 18 ч протестът протича спокойно, без напрежение и инциденти.

Припомняме, че по-рано днес от СДВР съобщиха, че имат данни за организирани провокации на протестите. 

От полицията отново призова да се протестира мирно без агресия.

Вследствие на снощините протести в центъра на столицата, органите на реда задръжаха за 72 часа хулиган счупил автостъкло близо до протеста. 

Над 200 души шестваха в Бургас с искания за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. В града започна подписка Общината да си върне пътя към т. нар. "Доганови сараи".

Протестът в Русе за шеста поредна вечер събра на площада пред Съдебната палата стотици граждани, които направиха шествие и отново настояха за оставките на правителството и главния прокурор. Всяка вечер в Русе ще има протест, докато няма реакция от столицата. В това бяха единодушни тази вечер хората на площада, съобщи БНР.

Протестиращи се събраха за поредна вечер пред сградата на общината в Ямбол. Организаторите са категорични, че няма да се откажат, докато правителството и главният прокурор не подадат оставка. Групата от протестиращи беше по-малобройна в сравнение с предходните дни. Организаторите са категорични, че протестът е граждански.

Около 300 души се събраха пред Община Пловдив с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите заявиха, че всеки ден ще има протест, докато кабинетът Борисов не падне.

Във Велико Търново протестният митинг с искане за оставката на правителството тази вечер премина под наслова "Стига вече". Пред паметника "Майка България" в центъра на града заедно протестираха митингуващите отпреди 30 години и младите с възгласи "Оставка" и "Мафията вън". Протестът утре ще прерасне в шествие от паметника "Майка България" до крепостта "Царевец".

За пета поредна вечер варненци се събраха пред сградата на общината, за да изразят своето недоволство от управлението на страната. И в предишните дни стотици излязоха по улиците на Варна с искания за оставка на кабинета.

Повече от час продължи протестът в Шумен под наслов "Да върнем Шумен на хората". Шуменци се обявиха срещу корупцията и липсата на реформи и призоваха за оставки и съд на "всички виновни, за да си платят греховете". Те поискаха оставката и на областния управител на Шуменска област Стефан Желев и на кмета на община Шумен Любомир Христов.

Пореден ден на недоволство в Габрово. Протестът премина в шествие. Протестиращите се обединиха около желанието за промяна.

Над 100 души излязоха на протест в Дупница тази вечер. Шествието тръгна от Съдебната палата и мина през центъра на града. Участниците поискаха оставките на премиера и главния прокурор.

Демонстрация имаше и в Благоевград.