"Вчера на протеста нямаше провокации, но имаше груби провокатори".

На брифинг пред журналисти заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов благодари на хората, които изразили своето мнение на протеста в центъра на столицата спокойно и без провокации. В следващите дни на протеста хората да не се поддават на онези групички, които са видни за самите протестиращи, призова той.

Дори полицията била търсена да отстрани самите провокатори от протеста.

Румен Петков похвали полицията за работата й

Румен Петков похвали полицията за работата й

Петков предупреди, че една политическа сила се опитва да яхне митинга

Провокации, насилие и агресия от страна на полицейските служители към протестиращите няма да има, увери старши комисар Златанов. Публикуваните материали, които вече са достъпни за всички потвърждават информациите от страна на правоохранителните органи за това, че определени групи се опитват да контролират мирният протест на хората, предупредиха от полицията.

Пети ден на протести срещу властта в София

Пети ден на протести срещу властта в София

Демонстранти отново се събират на площада пред президентството, втори протест и пред МВР

"Има данни за организираност. Огромната маса от хора излизат да протестират по свое собствено убеждение и винаги се намира някакво малцинство вътре, което да опорочи протестите. Уважаеми граждани, протестирайте и изразявайте мнението си мирно", призова старши комисар Златанов.

Полицията ще защитава правата на всички граждани независимо от тяхното мнение и техните политически пристрасия, увери старши комисар Златанов. Той оперативна информация не може да коментира, тъй като по медиите имало достатъчно. Притесненията на полицията са за това, че голямата маса хора да не се поддава на провокациите.

Главсекът на МВР зове протестиращите да не се поддават на провокации

Главсекът на МВР зове протестиращите да не се поддават на провокации

Разследват случая с бития младеж, който е студент в Хага

"Една малка група се опитва да манипулира моментното поведение на по-голяма група от хора. За това е нашето послание към хората да не се поддават на провокации, а да протестират в рамките на закона, без да нарушават обществения ред", настоя старши комисар Златанов.

Той е доволен, че въпреки провокаторите, гражданите не се поддали на агресията. Призоваваме хората да постъпват като снощи - да ни ги посочват и заедно да действаме, настояха от полицията. Имало повтаряемост на провокаторите и имало заявяемост от хора да бъдат провокатори.