За пореден ден протестиращи се събраха в Триъгълника на властта в София, съобщиха bTV и БНТ.

Проявата е под наслов "Да защитим демокрацията".

Протестиращите днес дадоха ултиматум на правителството да подаде оставка до утре. В противен случай се заканиха да не допуснат депутатите в сряда до сградата на Народното събрание.

Това е петият протест срещу правителството в столицата, където от 17.00 часа започнаха да се събират хора на площада пред президентството.

Около 18:30 часа демонстрантите се преместиха пред сградата на МВР, където поискаха оставката на вътрешния министър Младен Маринов заради сигналите за проявено полицейско насилие срещу демонстранти.

Очаква се до 21 часа протестът да приключи.

За момента няма данни за сериозни сблъсъци и прояви на насилие.

33-годишен мъж е задържан в Първо РУ-СДВР след като счупил задното стъкло на лек автомобил в района на БНБ към 19.40 часа. Установен е собственикът на леката кола. Изясняват се обстоятелствата около случилото се, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Младежи с черни качулки малко по-рано тази вечер са запалили факли сред протестиращите. Няма пострадали.

МВР призовава гражданите да не се поддават на провокации. 

Протестни демонстрации през последните дни има и в други градове в страната - Варна, Русе, Пловдив и други.

Припомняме, по-рано днес от "Демократична България" призоваха за незабавни предсрочни избори и рестарт на политическия процес у нас. От ДБ организират и втори протест - през МВР, с искане на оставката на министър Младен Маринов.

Съпредседателите на обединението - Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов, набелязаха редица мерки за реформи, сред които сериозна реформа във Висшия съдебен съвет.

Главсекът на МВР зове протестиращите да не се поддават на провокации

Главсекът на МВР зове протестиращите да не се поддават на провокации

Разследват случая с бития младеж, който е студент в Хага

Припомняме, че днес беше съобщено, СДВР разполага с притеснителни данни за подготвян палеж на сградата на Министерски съвет.

"Протестирайте, уважаеми граждани, но не нападайте полицията". Такъв призив отправи заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов на брифинг пред журналисти тази сутрин.

Критичната ситуация за полицията по време на протестите била на 10 юли. От вчерашния протест няма задържани хора, нямало е и сериозно напрежение.

Ежедневно полицията бива инструктирана за използването на технически средства или на сила.