Главният секретар на МВР Ивайло Иванов призова гражданите в поредния ден на протест да запазят самообладание и да не се поддават на провокации. "Очакваме провокации. Потвърждават се всички информации за намиране на платени участници", каза главният секретар, цитиран от Нова телевизия.

"Сами видяхте, че всичко може да протече мирно и тихо. Имаше дребни инциденти, но не можем да обвиним всички присъстващи".

"Искам да кажа, че самите хора, участващи в протестите, ни търсиха и ни казваха че има провокатори. Те сами ги изведоха. Твърдението им обаче не се потвърди, но това е друг въпрос", добави той.

Иванов коментира и инцидента с бития младеж, който е студент в Хага. "Разбирам родителите му. Не е приятно случилото се. По случая тече проверка", допълни главсекът на МВР.

Междувременно в София при засилено полицейско присъствие при фонтана пред Президентството започнаха да се събират хора за четвъртия антиправителствения протест.

Мотото му е "Да защитим демокрацията". Вчера в няколко от големите градове на България имаше мирни шествия с искания за оставки на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Часове преди протестите за оставка на Гешев и на Борисов призова в извънредно обръщение президентът Румен Радев.

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор

Европа няма право да гледа Български с широко затворени очи