Напрежението пред Министерския съвет в София рязко ескалира при поредния протест. Стигна се до сблъсъци между полиция и протестиращи, съобщи бТВ.

Първоначално няколко души се качиха по бившия Партиен дом и опънаха транспарант, на който пишеше "Продава се".

Задържаха за 72 часа хулигана, счупил автостъкло близо до протеста

Задържаха за 72 часа хулигана, счупил автостъкло близо до протеста

Очаква се да бъде внесено искане за постоянен арест

Малко след като те слязоха, напрежението ескалира за минути. Полетяха множество бутилки по полицаите. Двама души са пострадали, линейка извози един от тях.

Полиции с щитове и каски застанаха пред протестиращи, които хвърляха и бомбички по тях.

Шести пореден ден на недоволство срещу правителството в София
Обновена

Шести пореден ден на недоволство срещу правителството в София

Протестиращите продължават да настояват за оставката и главния прокурор

Организаторите на протеста застанаха пред полицаите, за да спре множеството да хвърля бутилки и бомбички. Счупиха се и стъкла по вратата на бившия Партиен дом.

Полицаи предотвратиха опит на протестиращи да влязат в сградата. Нанесени са щети на две врати.

Участници в протеста хвърлиха две бомби сред множеството, при което падна един от протестиращите. Двама полицаи тръгнаха да му помогнат, и в този момент протестиращи започнаха да замерят полицейските служители с кутии и пликове с червена боя, камъни и бутилки. Служителите на реда бяха без защитно облекло, бяха нападнати и бити - разказа на извънреден брифинг заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

Двама полицейски служители са потърсили медицинска помощ. Много други, които са били на първа линия пред сградата, са получили по-леки наранявания. Младият мъж е транспортиран за преглед в болнично заведение.

Задържани са шестима, чиято съпричастност ще се установява. Ще продължи разпознаването и на други участници в инцидента. На място се извършва оглед.

Благодаря на колегите за перфектната работа. Полицията не желае да има безредици, отново призоваваме гражданите да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации - каза в заключение старши комисар Златанов.