Лидерът на "Воля" Веселин Марешки каза, че депутати му до голяма степен ще подкрепят Бюджет 2021, но ще направят и свои предложения. Милиард и половина ще достигне до българския народ. Ние тепърва гледаме числата и разсъждаваме за бюджета. Има достатъчно пари и парламентът е гласувал и теглене на заем, ако се наложи, каза Марешки.

По думите му, ако зависи от него, добавката към пенсиите ще бъде 100 лв., а не 50 лв, а мярката 60:40 би била 100:0. Лидерът на "Воля" смята Бюджет 2021 за кризисен и пандемичен бюджет.

Марешки: Подписах проекта за Конституция на ГЕРБ, но не съм го чел

Марешки: Подписах проекта за Конституция на ГЕРБ, но не съм го чел

Подписът му бил жест към българите

Марешки призова президентът Румен Радев да замълчи, тъй като цял живот е бил на заплата и не е правил нито един бюджет. Трябва да има градивност и няма как в тази криза да оставим държавата по стръмния наклон, а опозицията трябва да бъде предлагаща и градивна.

"Президентът цял живот е бил на заплата и не е правил нито един бюджет. Видяхме го - първо с вдигнат юмрук, после се скри на топло в Президентството, а хората мръзнат по площадите", нападна Веселин Марешки.

Протестите, които продължават цяло лято, лидерът на "Воля" коментира с думите, че му липсват майките на децата с увреждания. Според него те са минали, направили са реклама на Мая Манолова и са изчезнали. А и Христо Иванов така е изчезнал. Какво е постигнала акцията на Росенец, Марешки все още не може да разбере.

"Подкрепяме протеста, но не този протест", заяви Марешки и посочи, че той помагал на хората да оцеляват и да се борят с корумпираните политици. Марешки иска мажоритарни избори, за да не избират хората поставени в листа лица.

На въпрос свързан с мястото на формацията му и това, че социологическите проучвания не го поставят като част от следващия парламента, Марешки заяви, че ако e извън политиката - ще си гледа бизнеса.

България е в гражданска война, притеснен Марешки

България е в гражданска война, притеснен Марешки

Протестиращите сами изродили идеята си с агресия