Не е драматично, че ще има нови предсрочни парламентарни избори. Това заяви бившият депутат от ГЕРБ и председател на Народното събрание Вежди Рашидов пред bTV след брифинга на преговорния екип на ГЕРБ, на който стана ясно, че партията няма да направи кабинет с първия мандат и няма да води преговори за правителство с втория, който трябва да бъде връчен на ПП-ДБ.

Той обясни, че винаги е бил щастлив човек, но сега вече откакто не е в политиката, се чувства в свой води. На всички беше ясно, че правителството загуби реалния живот на държавата, посочи Рашидов.

ДПС пое курс към избори, а Пеевски предупреди за втория мандат

ДПС пое курс към избори, а Пеевски предупреди за втория мандат

И да получи третия мандат, ДПС ще го върне

Той напомни, че още в по-ранните си интервюта е казал, че няма да има ротация. Рашидов сравни провалената ротация между некоалиционните партньори като девственица - в ролята на ПП-ДБ, която не харесва един младеж и не иска да легне с него. Той смята още, че ПП-ДБ могат да бъдат четвърта сила след ДПС при новите предсрочни избори.

Рашидов поздрави Мария Габриел за решението да оттегли проектокабинета си от деловодството на Народното събрание. "Намираме се в Параграф 22 и няма да има съдебна реформа", категоричен бе той.

Габриел направила своя ход, дала шанс на преговорите

Габриел направила своя ход, дала шанс на преговорите

Трябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори, настоя вицепремиерът в оставка

Вежди Рашидов очаква след предсрочните избори отново ГЕРБ и ПП-ДБ да седнат на масата на преговорите за правителство. Той е разочарован, че сглобката нито веднъж не е споменала дума за народа.

Рашидов не може да съди Бойко Борисов за решението му да има нови избори, тъй като партията си е негова. Голямата му грешка е, че си е дал победата на изборите на друга партия да състави на правителство. Вежди Рашидов настоя - ГЕРБ пак ще бъдат първи на изборите, но повече компромиси - не!

"Много е важно кой ще вдигне 70-те процента негласуващи. Хората не вярват, но трябва да повярват", отсече Вежди Рашидов, който "не вярва в нищо след едни предсрочни парламентарни избори, тъй като е пенсионер".

Румен Христов очаква пълно обединение на десните партии у нас

Румен Христов очаква пълно обединение на десните партии у нас

Въпреки че показали, че понякога егото е по-силно от общото