20 години съм около ГЕРБ и Бойко Борисов, споделям каузата на партията. Има една българска поговорка - "Когато корабът потъне, мишките първи си отиват". ГЕРБ не потъва. Аз кариера не гоня, 5 мандата депутат и съм леко уморен, но не предател, в такъв момент, труден за партия, която печели избори и срещу нея има национален блок, тогава мъжете се познават, затова оставам в трудния момент да помагам с каквото мога". Това заяви бившият депутат и министър на културата Вежди Рашидов пред бТВ, който е назначен в Изпълнителната комисията на ГЕРБ. Ще помисли дали да остане отново във властта, но това се решавало от управлението на партия ГЕРБ.

Рашидов смята пътя си за труден."И в комунизма не можах да се вредя, не ме приеха в ДПС, ГЕРБ, БСП, никъде, на мен кръвта ми е такава, българите имат хубава поговорка - "Турчин стане ли ти приятел, не си гледай гърба". По думите му обаче ГЕРБ е сплотена, монолитна партия, сега ще глътне чист въздух.

Борисов: Елате ме изчегъртайте, да видя как става

Борисов: Елате ме изчегъртайте, да видя как става

Той настоя ГЕРБ да бъдат господари на изразите

Бойко Борисов е обявил много ясно пред всички, че се оттегля и дава път на млади хора, това той видял и на конгреса на партията. Рашидов обясни, че винаги му е помагал и е бил до него и пак ще му помага.

Вежди Рашидов коментира и културата. "Властта си отива, културата - не". А относно новия служебен министър Велислав Минеков той добави, че пожелава "На добър час" и няма да коментира предварително. Реваншизмът за никого не е полезен, сподели все пак той.

Относно делото срещу него за 120 000 лв. за нанесени морални, душевни вреди, които Минеков е изговорил по студиата: "Това не е негова работа, има проверка от НАП, Сметната палата, платил съм толкова данъци, които някои хора не са спечелили", добави той. Рашидов препоръча да се провери за 3 г. дали си е платил данъците върху 400 000 евро. Платил съм, декларирал в Сметната палата, каквото съм декларирал, като станах 2009 г. министър, с това съм излязъл, заключи той.

Борисов не иска разрушители, а мир

Борисов не иска разрушители, а мир

Коментарът му е във връзка с участието на Радев във формата Б-9