До разпускането на това Народно събрание няма да бъдат гласувани промени в Закона за съдебната власт, с които да бъде създаден механизъм за разследване на главния прокурор. Това заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин, цитиран от БНР.

Той посочи, че няма достатъчно време промените да бъдат гласувани на второ четене, като подчерта, че Комисията по правните въпроси няма да успее да финализира законопроекта. Това означава да се обяви утре, че е направен такъв законопроект и оттам най-късият срок, който може да тече за предложения между първо и второ четене, е 3 дни, което на практика означава, че това Народно събрание няма да приеме този проект, поясни Вигенин.

Социалистът бе категоричен, че този законопроект не бива да се приема прибързано, за да не се окаже накрая противоконституционен. Депутатът от БСП заяви, че този закон трябва да е една от първите задачи на народните представители в 49-ото НС.

По думите му левицата е подкрепила законопроекта и продължава да настоява да се намери най-добрата формула, под която да бъде създаден механизъм за контрол на актовете и на дейността на самия главен прокурор.

Изненадващо НС прие да се разследва главния прокурор – по модел на "Възраждане"

Изненадващо НС прие да се разследва главния прокурор – по модел на "Възраждане"

Подкрепа дадоха ГЕРБ, ДПС и БСП