България разчита на доброто сътрудничество с европейските ни партньори. Винаги сме били за директни срещи и диалог, на които заедно да решим проблемите.

Това заяви външният министър Вигенин от парламентарната трибуна в отговор на въпрос на депутата Миглена Ангелова относно намесата на чужди посланици във вътрешните работи на България.
Тя припомни изразените позиции на френския и на германския посланици за летните протести, както и посещението на Джеймс Пардю в сградата на окупирания Софийски университет.

Тези чужди граждани извършват антидържавна дейсност и подпомагат опити за държавен преврат, заяви Ангелова, като попита какви мерки са взети във връзка с тази намеса във вътрешната работа от страна на чужди посланици.

Вигенин заяви, че не споделя оценките за подкрепа на преврат от страна на посланиците. Имаме диалог и решаваме проблемите заедно, заяви външният министър, допълвайки, че е провел срещи с посланиците, на които е отстоявал позициите на правителството.

„Не бива да изпадаме в безцелно конфронтиране", смята още Вигенин. „От нас се очаква България да има стабилност", каза Вигенин. Той заяви още, че е видял подкрепа при срещите си с френския и германския посланик.