Ситуацията в пленарна зала се разгорещи и депутатите влязоха в спорове за ситуацията от снощи и тази сутрин с протестиращите медицински сестри.

Даниела Дариткова отговори на обвинението към властта на Нинова, която заяви, че многократно била излъгала медицинските сестри. Според Дариткова случилото се е организирана политическа провокация. Тя се обърна към левите в здравна комисия да не подвеждат Корнелия Нинова.

Никога комисията не е спирала гостите. Дори социалистите в комисията не успели да говорят вчера със сестрите.

За нея червеният водач манипулирала събитията. Никой не знае колко представители на регистрираните съсловия на медиците стоят зад протестиращите медиците. Към тях се присъединила Мая Манолова и затова Дариткова съзря битка между бившия омбудсман и Нинова коя да оглави протеста им.

НСО днес създаде рискова ситуация, категорична бе Дариткова. Ситуацията показала неподготвеността на гардовете да се справят с такава ситуация. Тя отново подчерта, че жената на перваза е в нестабилно психологическо състояние.

Нинова обвини властта в безхаберие към медицинските сестри

Нинова обвини властта в безхаберие към медицинските сестри

Исканията им били основателни и справедливи

Неморално е да се възползвате от психологическото състояние и на тази база да трупате политически дивидент, възмути се шефката на здравната комисия. Опазване здравето на българските граждани не е за политическа употреба, допълнителни Даниела Дариткова.

Червеният депутат Драгомир Стойнев излезе и настоя Емил Христов да успокои залата.

Днес сме в извънредна ситуация, каза той. Народното събрание беше блокирано, обясни той на бурно разбиращите гербери. Има отчаяни хора, които са блокирали българския парламент, недоволен е социалистът.

Председателстващият заседанието го прекъсваше и Христов настоя Стойнев да спре с изказването си.

Моля, напуснете трибуната, поиска той. Слезте от това място, не се даде депутатът от БСП. Емил Христов се притесни, че червеният депутат иска да доведе парламента до извънредна ситуация. Двамата влязоха в спор на кого се усмихват депутатите в зала.

Дариткова видя целенасочена акция в действията на медицинските сестри
Обновена

Дариткова видя целенасочена акция в действията на медицинските сестри

От ВМРО и ДПС също изразиха позиция по темата

Антон Кутев също се включи и посочи, че ситуацията не била нормална. Той поиска да бъдат поканени барикадиралите се сестри.

Червеният депутат Александър Симов също бе възмутен от заседанието. За него не било нормално в зала някой да обвинява медицинските сестри, че са терористи.

Иван Ченчев също пожела да вземе думата. Само запазете самообладание, настоя Емил Христов. Социалистът го обвини, че не се справил с воденето на заседанието. Ченчев настоя депутатът скандирал, че сестрите са терористи, да бъде наказан.

Вие се вземете в ръце и вземете мерки, ситуацията не е нормална, ситуацията е критична, обвини той. Емил Христов настоя за спокойствие в пленарна зала.

Атмосферата не се успокои, затова и председателстващият заседанието даде 15 минути почивка.

Социалистът Филип Попов разкри кой е викал "терористи" в зала- герберът Спас Гърневски. В кулоарите той обясни, че нямал предвид сестрите, а комунистите, които избивали хора с терористичен акт в Св. Неделя.

Медицинските сестри не мърдат от Партийния дом, НСО ги убеждава

Медицинските сестри не мърдат от Партийния дом, НСО ги убеждава

В залата с тях вече стои и бившият омбудсман Мая Манолова