Целенасочена провокация видя председателят на здравната комисия в НС Даниела Дариткова в инцидента от вчера с медицинските сестри.

Ние сме държали винаги на диалога, изтъкна тя в кулоарите на парламента. По време на заседанието те нахлули в комисията.

Според Дариткова те по никакъв начин не се опитали да влязат в диалог с комисията по здравеопазване.

За мен това беше целенасочена организирана провокация, подчерта тя.

Страх от НСО извел медсестрата на перваза на Партийния дом
Обновена

Страх от НСО извел медсестрата на перваза на Партийния дом

Медицинските сестри се барикаридаха цяла нощ в сградата

Медицинските сестри не пожелали да разговарят с никой от комисията, останали в залата против всякакви правила и действията им станали най-активни в момента, когато можело да ги покажат по телевизията.

Барикадата на прозореца се състояла в прайм тайма. Освен това и Мая Манолова отново се активизирала.

Дариткова е притеснена от действията на НСО и недоумява как двама гардове оставили жена в нестабилно психическо състояние на перваза и не се справили с нея.

За ВМРО случилото се с медицинските сестри е пиар акция. За Александър Сиди протестът им и случилото се днес са различни неща. Провокациите са неприемливи, според него. А за исканията им можело да се говори.

За него висенето по первазите не е начинът и формата на протест. Така само се създавало напрежение. Здравният министър не бил в страната.

Трябва да успокоим обществото, категоричен бе депутатът от ВМРО.

Burn out синдром при медицинските сестри съзря Нигяр Джафер от ДПС.

Категорично подкрепяме исканията на медицинските сестри и медицински специалисти за по-добро заплащане, сподели тя пред медиите в парламент.

Това, което се случи е отчаян опит на едни хора да привлекат вниманието към своите проблеми, смята тя. Диалогът между хората и институциите е по-добър вариант за решаването на проблемите, според народния представител.

Призоваваме за разговори, но и за чуваемост, заяви още Джафер. Към момента нямало резултати от водените разговори.