Медицинската сестра Бойка Анастасова престоя около час на перваза на бившия Партиен дом. 

По думите й охраната са я принудили да излезе на прозореца, защото ги блъскали и дърпали, заедно с другите медицински сестри. 

Медицинската сестра изтъкна, че нямала доверие на охраната и не искала  влезе, докато те не влязат вътре. По време на създавалата се ситуация, тя заяви, че и вътре е имало насилие, като дори пусна хартиена кърпичка с капки кръв.

Тогава ген. Красимир Станчев, директор на НСО, подчерта, че няма да й се случи нищо, ако влезе в сградата. 

След около час медицинската сестра слезе от прозореца, тъй като телевизионни екипи бяха допуснати вътре в сградата на Партийния дом, каквото беше и нейното желание.

Бойка Анастасова нямала намерение да скача от прозореца, но това било единственото място, където можела да отиде, след като по думите й, охраната на НСО са ги подгонили. 

Тя подчерта, че са представили исканията си на министър Ананиев, но се изричали лъжи цяла година.

Към момнета все още не е ясно дали медицинските сестри ще напуснат сградата на Партиният дом. Анастасова заяви пред медиите, че би искала да излезе заедно с тях, тъй като се страхувала какво може да й направят служителите на НСО. 

"Насилие не е имало. Като се впуснете да хванете някого, а той се дърпа, той счита това за насилие". Така шефът на НСО Красимир Станчев коментира пред Нова телевизия разигралата се тази сутрин ситуация в бившия партиен дом. 

По информация на БНТ пет медицински сестри са останали барикадирани цяла нощ в сградата на бившия Партиен дом. 

Вчера майки на деца с увреждания и медицински сестри обявиха гражданско неподчинение и поискаха и оставката на целия кабинет "Борисов". Те настояват за работеща здравна система и достойни условия на труд.

Майките от "Системата ни убива" обявиха прeди няколко дни безсрочен протест с искане за оставката на социалния министър Деница Сачева заради Закона за личните помощи.

Днес министър Сачева ще отговаря на депутатски въпроси по време на парламентарния контрол.

Искат ми оставката, защото спазвам закона, убедена Сачева

Искат ми оставката, защото спазвам закона, убедена Сачева

Тя потвърди, че законът за личната помощ няма да се отменя

За около час вчера протестиращите блокираха движението по столичния булевард "Дондуков".

Министър Сачева заяви, че и искат оставката, защото спазва закона.  Тя поясни, че законът за личната помощ няма да бъде отменян, а усъвършенстван. 

Протестиращите майки блокираха бул. „Дондуков“

Протестиращите майки блокираха бул. „Дондуков“

Остават на палатков лагер пред Министерския съвет...