Бившият зам.-председател на Столичния общински съвет Вили Лилков ще участва в надпреварата за кмет на София на предстоящите местни избори тази есен.

Той е издигнат от Гражданска инициатива "Вили Лилков за кмет", става ясно от публикация на страницата на организацията във "Фейсбук".

Гражданската инициатива споделя и списък с подкрепящи кандидатурата на Лилков обществени личности, който се допълва. Сред изброените са политическият психолог Антоанета Христова, актрисите Аня Пенчева и Елена Жандова, певицата Богдана Карадочева, бившите депутати от СДС Ваньо Шарков, Христо Христов, Иван Сотиров и Евгений Михайлов, ексминистрите Надежда Нейнски, Николай Ненчев, Муравей Радев, Валентин Василев и Йордан Бакалов, рокаджиите Иван Лечев и Васко Кръпката, Жаклин Толева от Българския демократически форум, културологът Ивайло Цветков - Нойзи, журналистът Иван Стамболов (Сула), журналистът и писател Михаил Вешим, съпредседателят на Атлантическия съвет Момчил Дойчев, лидерът на КОД Петър Москов, композиторът Стефан Димитров, режисьорът Теди Москов, политологът и Ирена Тодорова, конституционалистът Борислав Цеков.

Припомняме, че съоснователят на софтуерната компанията "Телерик" Васил Терзиев беше обявен за кандидат за столичен кмет от коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" и от "Спаси София". Водят се и разговори за уточняване на кандидатурата на ГЕРБ.

Освен това и партия "Възраждане" обяви свой кандидат за градоначалник на София - настоящия депутат Деян Николов.

Борис Бонев сигурен, че Терзиев ще смаже ГЕРБ още на първия тур на местните избори

Борис Бонев сигурен, че Терзиев ще смаже ГЕРБ още на първия тур на местните избори

Бонев настоява за пълно реформаторско мнозинство в Столичния общински съвет