Над 70% от българските граждани искат за запазване на 3 март за национален празник. Това обясни пред БиТиВи евродепутатът Петър Витанов.

Инициативният комитет ще събере нужните подписи да се отвори дебата по темата. Ще указваме натиск, докато сме сигурни, че този въпрос е решен, закани се той. Целта на инициативния комитет е да не се допусне промяна на националния празник, смята Витанов.

Има очакване сред хората президентът да направи партия, по думите му. Една от причините е, че няма алтернатива. Дори сглобката се срамува да се нарече коалиция, заяви евродепутатът. Тази необходимост от алтернатива поражда това очакване, изтъкна Витанов. Има необходимост от президентска партия, по мнението му.

Инициативният комитет за 3 март няма да прерасне в партия, категоричен бе той. Управляващата коалиция е отвратителна, според евродепутата. Има нужда от партия, която може да придвижи държавата напред, убеден е той. Психолог да обясни действията на управлението за ограничаване на правомощията на президента, съветва Петър Витанов.

Витанов: Инициативен комитет 3 март не е партия на Румен Радев

Витанов: Инициативен комитет 3 март не е партия на Румен Радев

Предложението за смяна на националния празник разделя обществото, убеден е евродепутатът