Вицепрезидентът Маргарита Попова към днешна дата няма намерение да се кандидатира за предстоящите президентски избори, заяви тя пред БНР.

"Отговарям ясно и категорично – днес такива планове не ме занимават. Зад мен не стоят никакви кръгове, финансови инструктори и какво ли не още, които да подготвят кампании и да правят кампании. Това заявявам открито и отговорно пред народа и нацията, за които съм се обрекла да работя през тези пет години, и занапред, както мога и с каквото мога", обяви Попова.

Нейното разграничение продължи: "Нямам ангажимент с никакви медии, нямам ангажимент с никакви партийни структури. Имам добри отношения с всички представители на политически партии и съм длъжна да го имам, защото институцията го задължава".

Така Маргарита Попова коментира изказванията на анализатори, че ДПС би я издигнало за кандидат на президентските избори, както и евентуалното присъединяване на БСП, заради използваната от нея "лява реторика" по социални теми. "Подобно говорене е спекулация. Освен това, то е много погрешно", заяви Маргарита Попова.

Тя каза още, че проблемите на политическия ни елит, водят до опасни разделения в обществото.

"До насаждане на радикализации, на екстремизми, които не ни дават възможност спокойно, с разум да напредваме в различни политики. На нацията днес е повече от необходимо единение, съгласие, взаимно уважение, разбиране, спокойствие, за да можем да напредваме в реформите.

Ключова дума днес е стабилността в държавата. Ако ние непрекъснато провокираме разделение, насаждаме разделение и недоверие, няма да се придвижим напред. Това е моята платформа", заяви в радиоефира вицепрезидентът Маргарита Попова.