Канада скоро ще даде ясен сигнал за отпадането на визите за български и румънски граждани, прогнозира  евродепутатът Андрей Ковачев пред БНР.

Той припомни, че двете страни ще откажат да подпишат търговското споразумение с Канада, ако това условие не е изпълнено:

„По въпроса за визите ние имаме преговори директно с канадската страна, разбира се с подкрепата на европейските институции. Аз очаквам в съвсем скоро време да имаме ясен, ангажиращ сигнал от Канада за това, кога ще отпаднат визите за български граждани.” – прогнозира европедутатът.

„Тези търговски споразумения с нашите най-добри приятели и партньори в света – Канада и САЩ, не трябва да бъдат смятани за нещо лошо. Напротив – това е добра стъпка за това нашият демократичен свят да задава стандартите и тези споразумения да бъдат в интерес на двете страни, на гражданите на ЕС, на фирмите на ЕС, на малкия и средния бизнес. По отношение на споразумението с Канада няма никакви проблемни зони или проблеми, които да притесняват когото и да било, защото Канада прие всички условия на ЕС.” – увери Андрей Ковачев.