Заместник-председателят на ПГ на "Демократична България" Владислав Панев подаде оставка като зам.-председател на ПГ на ДБ. Причината - селфито с депутата от ДПС Делян Пеевски, което той си направи по време на вчерашния парламентарен ден и публикува в социалните мрежи. Именно и от там дойдоха първите реакции на чувството на хумор на депутата от "Зелено движение" в рамките на коалицията "Демократична България".

Новината за оставката на Панев съобщи съпредседателят на ДБ Христо Иванов, който бе питан за коментар от журналисти.

Припомняме, че Панев бе и едно от спряганите имена за евентуален министър от квотата на ДБ за екоминистерството. Той, заедно с Борислав Сандов, са едни от лидерите на Зеленото движение в рамките на дясната коалиция.

Самият Панев обясни отново в социалните мрежи своите действия, но и поднесе най-искрени извинения на всички хора, които са се почувствали засегнати.

"Очевидно е, че съм сгрешил. Логиката ми беше снимка със символа на корупцията в България. Човекът, който е отговорен за медийния монопол в страната, срещу който говорих вчера от трибуната на парламента. Човекът, който носи отговорност за фалита на КТБ. За разграбването на Булгартабак. Символа на завладяната държава. Да, снимал съм се и пред къщата в Барселона. Пред хотел Берлин. Пред други символи на модела Борисов-Пеевски. Снимката днес беше поредния символ на това, което трябва да отхвърлим.

Включително чрез прозрачност. Пеевски е в парламента. Всички го виждаме там. Снимката не е правена по ъглите, в тайни офиси или кафенета. А пред журналистите. Защото държа на прозрачността в действията.

Имаме много работа за разграждане на този модел. Дали ще се свърши с мен или без мен - няма голямо значение. Важни са резултатите. И да, мястото на хората, които са ограбили България, е в затвора. Не в парламента. Затова се борим и за независима и честна съдебна власт. Всички да са равни пред закона. Самото присъствие на Пеевски в парламента е знак, че системата е завладяна. Осветяването на това присъствие е важно, за да знаем какъв е проблема. И че не сме си свършили работата. България ще просперира. Убеден съм в това. Имаме дълъг път. За който имаме нужда от воля, смелост и малко усмивки.