Около 600 млн. лв. са предвидени за образователна инфраструктура в цялата страна. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Девин, съобщава БНР.

В четвъртък правителството ще изнесе подробна информация колко средства ще бъдат разпределени в училищата и детските градини в страната.

Инвестират 300 млн. лева в образователна инфраструктура

Инвестират 300 млн. лева в образователна инфраструктура

От 3,5 до 4,5% се увеличава възможността за диференцирано заплащане на учителите

"Събрал съм всички кметове, спортния министър, регионалния министър, министъра на образованието и ще ви кажем, училище по училище, детска градина по детска градина по колко пари отиват за всяко едно - милион и половина, два. Ей тия пари са за цялата страна и голяма част от родопските училища попадат в тях", посочи министър-председателят.

По думите му, били заделени и няколкостотин милиона за благоустройство на множество населени места в страната. 

По повод полицейските протести, Борисов коментира, че искал на всички да бъдат вдигнати заплатите. 

"Но ние в предизборната кампания първо обявихме, че това ще бъдат на учителите, на минималните пенсии, които коалиционният партньор искаше и вече е факт това, което сме обещали. За следващата година ще преглеждаме бюджета и ще търсим възможности. В пъти, пъти се е повишило и заплащането, а да не говорим за обезпечаването на моите колеги. Винаги се намират някои да излязат, които да мрънкат", изтъкна премиерът. 

С „икономични“ протести полицейските синдикати не отстъпват от исканията си

С „икономични“ протести полицейските синдикати не отстъпват от исканията си

41 Пожарни участъка имат по-малко спасители