Днес Виктория Нюланд е дошла като наблюдаващ прокурор по делото „Сидеров". Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров си обясни визитата на помощник-държавния секретар на САЩ минути преди поредното заседание на дело срещу него самия.

И днес Сидеров се яви на процеса за инцидента на варненското летище от 2014 г. Според него всичко около това дело се случва заради лъжесвидетелстване.
Лидерът на Атака отдели време да поучи медиите как да работят, какво да разследват и чии оставки на искат, като им напомни и че "гнусните им лъжи" влияят на съдебната система.

В България полицията се занимава със Сидеров, а не с истинските престъпници. Всеки ден стават убийства, къде е убиецът на Антов. Защо не искате оставка на Бъчварова, запита в режим на реторика Сидеров, като не пропусна да си отговори сам.
На фона на новината, че от вчера има обвинителен акт и за инцидента пред столичен клекшоп от миналата есен с негово участие, атакистът подчерта, че ставало въпрос за незаконно работещ магазин, в който се продават цигари без акциз, вероятно и наркотици.

Той заяви, че нито е удрял, нито е пипал полицаи там, а самите служители на реда лъжесвидетелствали, както ставало и по варненския случай.

МВР е една мафия. Не казвам, че съм най-добрият, а че срещу мен има лъжливи свидетелства. Вместо да правя политически идеи, съм принуден да си прекарвам времето в съдебната зала и да се занимавам с глупости, недоволен е Сидеров.

В хода на днешното заседание той изслуша показанията на петима свидетели. Част от тях не си спомняха нищо - например една от пътничките на злополучния полет увери, че е видяла Сидеров на качване в самолета, но се е грижила за двете си деца и не му е обърнала внимание.

Друга бивша служителка на летището изтъкна, че е видяла разпра на Сидеров с двама мъже на служебен паркинг на летището. Имаше напрежение, дърпане, спомни си тя, но уточни, че не е чула какво се е говорило, нито е видяла удари. Свидетелката е стояла настрана и Сидеров не е проявил агресия към нея.