Докато БСП и ДПС измислят декларации за националните приоритети, България се разпада на четири.

Това е позицията на ВМРО по повод приетата днес от народните представители Декларация за актуалните национални задачи и приоритетите на 42ро Народно събрание.

Столицата София и останалата част на страната са в свиреп контраст. Заради абсурдната политика, която доведе до тежки регионални различия, има на практика две Българии, посочват от партията.

В позицията се посочва, че към тях трябва да се добави още една - невписаните цигански общности, които живеят в паралелна страна без перспективи на пазара на труда.

Българската държава не може повече да си затваря очите пред този проблем, който скоро ще премине от икономически в чисто етнически, категорични са от ВМРО.

Има и четвърта България - българските емигранти и забравените от държавата ни български общности в съседни страни. Българите по света са колкото българите в България, припомня се в текста.

Четири Българии са твърде много. И никакви декларации за националните приоритети не могат да решат този проблем. Особено ако в тези декларации са подминати с общи приказки тези три ясни проблема: българите в чужбина, реалното вписване на циганите в обществото и преодоляването на тежките регионални различия, завършва позицията на ВМРО.