От ВМРО са готови да се явят на 28 март на парламентарни избори.

Това обяви вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред журналисти, след като присъства в приемането на почетния строй и освещаването на бойните знамена по случай големия християнски празник - Богоявление.

За това как ще се явяват ВМРО на изборите ще се проведе Коалиционен съвет, който предстои след като парламентът започне работа на 13 януари. От партията са готови да отидат на изборите самостоятелно и във формат "Обединени патриоти".

Радев не вижда никаква подготовка и готовност за избори
Обновена

Радев не вижда никаква подготовка и готовност за избори

Премиерът е зашеметен и не се ориентира

Вариант за коалиция с ГЕРБ към момента не е обсъждан, защото не е поставен на масата за разглеждане, подчерта Каракачанов.

Той обясни, че самата дата на изборите трябва да стане ясна от президента. Най-важно е изборите да бъдат осигурени, да има гаранция за здравето на хората и да бъдат честни, призова Каракачанов.

Вицепремиерът призна, че не е голям фен на онлайн гласуването. Той не знае и дали при новите параметри изборите ще бъдат по-скъпи, не е правил такива изчисления.

Според Каракачанов, ако е хубаво времето може да се помисли и Секционните избирателни комисии (СИК) да бъдат извадени на открито. Ако вали сняг обаче, няма да е удобно цялата СИК да бъде навън, каза още той.

Борисов за датата на изборите: Казана дума, хвърлен камък

Борисов за датата на изборите: Казана дума, хвърлен камък

Казаното трябва да се отстоява от тези, които са казали

Красамир Каракачанов даде повече информация и за идеята военни хеликоптери да бъдат преоборудвани за медицински цели. "Ние 3-4 "Кугари" можем да ги отделим, само трябват необходимите средства, за да бъде възстановена летателната им способност", обясни Каракачанов. Преценката ще е на МЗ, като Каракачанов предупреди, че тепърва ще трябва да се изгражда и инфраструктура, което е доста скъпо.

Най-важното нещо е Министерство на здравеопазването да прецени дали кугарите им вършат работа, колко би им струвало преоборудването за медицински цели и тогава нещата са лесни, увери Каракачанов.

Един от хеликоптерите спокойно може да бъде на базата "Чайка" във Варна, другият в Долна Митрополия, третият в Пловдив, Крумово и четвъртият във Враждебна. На нас 6 хеликоптера са ни предостатъчни, ако става въпрос за "Кугарите". Спокойно можем да заделим и много по-лесно може да се организира, но тук възниква въпросът дали това е по-добрият вариант за здравеопазването, подчерта Каракачанов.