"От тук насетне - 28 март е определена като дата за избори и се предполага, че когато веднъж е казана, трябва да се отстоява от тези, които са казали - съответно президентът Радев".

Това заяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание като коментар на проведените вчера консултации в президентството.

Припомняме, че вчерашните консултации в президентството премиерът Борисов разтълкува като опит на президента Румен Радев да отложи и дори да отмени изборите. В края на годината държавният глава заяви, че парламентарните избори трябва да се проведат в първия възможен момент - 28 март, но след това категоричността му се разколеба. Изборите се насрочват с указ на президента около два месеца преди самите избори.

Тази сутрин и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разкритикува държавния глава за проведените от него консултации.

Радев не вижда никаква подготовка и готовност за избори
Обновена

Радев не вижда никаква подготовка и готовност за избори

Премиерът е зашеметен и не се ориентира

Бойко Борисов изтъкна, че страната ни до този момент успява по възможно най-добрия начин да преодолее кризата, предизвикана от COVID-19. "Изпратихме една трудна година, от февруари до декември - пандемия с много и различни мерки, които се налагаше да се взимат, много трудности за българските граждани, за бизнеса, за икономиката. Но мисля, че възможно по най-добрия начин преодоляхме до момента тези неприятности", отбеляза премиерът.

Борисов изтъкна, че в цяла Европа продължават да се налагат строги мерки, което няма как да не влияе върху финансите и икономиката на страните членки. "Остава ни ваксината като спасителен пояс, ритмично засега върви ваксинирането", посочи още министър-председателят и добави, че в това отношение страната ни също има строга организация и се справяме по един от най-добрите начини в Европа.

Здравните власти показват план след президентския указ за датата на изборите
Обновена

Здравните власти показват план след президентския указ за датата на изборите

Епидемията е непредсказуема, предупредиха медиците