Вътрешният министър Цветан Цветанов готви провокации за протеста на националисти и патриоти в понеделник в Пазарджик.
От това се опасяват от ВМРО и Атака. Затова Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Десислав Чуколов заминават инцидентно за Пазарджик.

Припомняме, в понеделник, 29 октомври, в Пазарджик продължава съдебният процес срещу имамите, обвинени за радикален ислям. Войводи и националисти обявиха, че са подготвили контрапротест на този, който всеки път провеждат край съда мюсюлмани.

Атака и ВМРО са притеснени и от митингите и събранията на ислямисти пред съда в града. Според двамата патриотични лидери тези събирания се организират без разрешение.

Сидеров и Каракачанов искат среща с кмета на града Тодор Попов и директора на областната дирекция на МВР комисар Стоян Зайков. Атака и ВМРО искат да знаят защо се позволяват такива събирания и какво ще предприемат контролните органи, за да предотвратят бъдещи нерегламентирани събирания на ислямисти пред съда.

Според двете партии присъствието на забулени с бурки жени пред съда и мъже с бради пред институцията, докато се разглежда делото за радикален ислям, е агресивно вмешателство в работата на съда, както и е опит за влияние върху съда.

Двете формации се притесняват, че по време на техния протест може да има провокации от страна на МВР, което Цветан Цветанов превърнал в предизборен щаб на ГЕРБ.