Терорът в Европа е война на цивилизациите и религиите! Либералният модел се провали. Радикалният ислям трябва да се криминализира в кратки срокове. Строги мерки и контрол - това е начинът да защитим България. Това се казва в позиция на партия ВМРО след снощната атентат срещу синагога в австрийската столица Виена, при която бяха убити трима души, ранени 15.

От партията изтъкнаха, че са били критикувани за краен национализъм относно тезата си, че безразборното пропускане на мигранти и опитите за тяхната интеграция в ЕС са прибързани и недообмислени действия. Даже някои либерални кръгове ни посочиха като фашисти. А какво става днес, питат воеводите по повод атентатите във Виена, Ница.

"Днес държава след държава пада жертва на действията на отрочетата от първата вълна мигранти, които се оказаха гробокопачите на Европа. Атентат след атентат. Дори Виена - културната столица на Европа, която беше пощадена довчера, днес вече е поругана. Преди няколко дни отново в Ница (Франция) беше направено показно покушение. Бяха клани християни в църквата "Нотр дам" от радикализиран бежанец - мюсюлманин", пишат воеводите и питат защо атентатите се превърнаха в ежедневие в европейските градове.

За тях отговорът е - лицемерието на т.нар. европейски лидери ни доведе до тази "кота нула". Допреди няколко месеца Меркел и Макрон се снимаха с млади африканци, алжирци и мароканци, които бяха представяни не като икономически, а като хуманитарни мигранти.

"Здрави и прави мъже на по 18, 19, 20 години, идващи в Европа с една-едничка цел - религиозна инвазия и религиозно надмощие. Меркел и Макрон ги гушкаха и целуваха и се снимаха с тях. А сега водят вербална битка с тероризма. Твърде закъсняло и твърде лицемерно", пишат воеводите.

Т.нар. интеграция на мигрантите в Европа официално се провали. Европа си отгледа поколение псевдоевропейци, което ще я затрие, ако не се предприемат сериозни мерки, категорични са от партията на Каракачанов.

Те са категорични, че бъдещето на ЕС трябва да е като Европа на отечествата и нациите. Не Европа на извратения неолиберализъм. Културата и ценностите на едно общество се градят върху здравите устои на традициите, ценностите и морала, доказали се през вековете. Тук, в България, тези ценности, морал и традиции са здраво стъпили на източноправославната религия и култура. Тук няма място за извратени либерални разбирания за толерантност, мултикултурни ценности и изкривено междурелигиозно разбирателств, категорични са от ВМРО.

Европа е люлката на съвременната цивилизация. За нас християнството е и трябва да остане водеща и моралополагаща религия на Стария континент. Недопустими са всякакви опити да ни се натрапват религиозно, етнически и сексуално различни общности от традиционните за основната в континента религия и диаспора.

Да, всеки е добре дошъл в Европа, но не и за да налага своята различност в нашата традиционна култура и ценностна система. Още по-малко, за да превръща своята различност в наша норма и да го прави чрез кървави демонстрации, пишат от ВМРО.

Те изтъкват мирното съжителство на християни и мюсюлмани в България и това, че България е единствена държава, която спасява евреите си от Холокоста.

В позицията на партията се припомняме, че ПГ на "Обединени патриоти" на 26 май 2017 г. входира законопроект за криминализиране на радикалния ислям. Законопроектът мина на първо четене на 6 декември 2017 г. Искането на воеводите е криминализирането на радикалния ислям трябва да намери място в дневния ред на Народното събрание.