"Непрозрачна политика, в която неизбран от никого човек като Юнкер, като Тимерманс, като Аврамопулос взимат решения, които ние с вас ще плащаме". Така водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки определи основната причина за антиевропейските настроения пред БНТ.

Той като ги обобщи с думите "ишиас политика".

По думите му в листата хората от ВМРО са трима-четирима, останалите са доказали се в българското общество граждани, професионалисти и родолюбци.

Джамбазки подчерта, че целта им е да спечелят 2 от 17-те места, които България ще заема в европарламента.

Според него явяването в коалиция с НФСБ и Атака би било по-логично, но щом няма постижимо споразумение между другите две политически сили, е по-добре всяка от партиите да се яви отделно.

Относно конкуренцията за гласовете на "родолюбците", той заяви, че част от тези организации ("Воля", Възраждане - б.р.) са "турски родолюбци".

По думите му вторият в листата на коалицията около "Воля" - Орхан Исмаилов, е "подозиран силно за връзки с турското общество и служби за сигурност".

За Джамбазки ново споразумение за пакет "Мобилност" е един от основните приоритети на българските евродепутати в състава на следващия Европейски парламент.

Сред другите изброени от него приоритети са България да не се присъединява към Глобалния пакт за миграция на ООН, "нулева миграция", охраната на външните граници на Европейския съюз и "недопускане на промени в българските традиции".