Областното ръководство на ВМРО - Русе предложи председателя на партията Красимир Каракачанов за кандидат-президент на Република България.

Това стана на извънредно заседание на областното ръководство на ВМРО, съобщи местният координатор на партията Юлиян Ангелов, цитиран от Дарик радио.

Обявените до момента кандидатури за президент не могат да бъдат сериозна алтернатива на сегашния държавен глава Георги Първанов, заяви Ангелов.

Според местните лидери на ВМРО Каракачанов може да обедини всички родолюбиви българи и да се противопостави успешно на действащия президент на предстоящите избори за държавен глава.

"Аз лично никога не съм смятал, че участието в едни избори, без значение дали те са местни, парламентарни или пък президентски, които са мажоритарни, могат да бъдат избори, в които се участва само на базата на олимпийския принцип - заради самото участие. Участието в една кампания трябва да бъде много добре преценено с всичките възможности, които съществуват с една подобна кандидатура", заяви пред „Всеки ден" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той определи номинацията му за кандидат-президент като коментари, разсъждения и тези, които се обсъждат в ръководството на ВМРО.

Според него към настоящия момента няма кандидат-президент, който ще извади в един дебат и в една предизборна кампания тезата за националното бъдеще на България.