ПП "Воля" и Българската социалдемократическа партия подписаха споразумение за партньорство. Лидерите на двете партии Веселин Марешки и Йордан Нихризов подписаха документ, който според тях изтъква причините за "дълбоко разделеното и противопоставено българско общество" и указва крачките към "вярната посока в бъдещето".

От ПП "Воля" нарекоха подписването на споразумението като "първа стъпка към обединение на фрагментираното дясно политическо пространство".

Марешки отказа подкрепа на БСП за вота

Марешки отказа подкрепа на БСП за вота

Няма условия за предсрочни избори,

Според споразумението вече 28 години от началото на прехода към гражданско общество с пазарна икономика доверието към институциите в страната остава сринато. В България има неефективна съдебна власт и безнаказано нарушаване на законите. Според увода на споразумението у нас се наблюдава още колапс в здравната и образователната система, както и траен демографски срив, придружен с неконтролируема битова престъпност. Според двете партии страната ни се управлява олигархично, без демократически ориентири.

Приоритетите, които двете партии са заложили в споразумението са: утвърждаване на демократични свободи и социална отговорност; повишаване на жизненото равнище и националното самочувствие; подпомагане на институционалното укрепване на държавните органи; радикална и ефективна реформа в правораздавателната и съдебната системи; въвеждане на правила за премахване на корупцията, картелите и контрабандата; ограничаване на претъпността; подкрепа на родното производство; осигуряване на достъпно и качествено здравеопазване: извеждане на образованието и културата като елементи на националната сигурност; утвърждаване на международния авторитет на България.

Къде отидоха суджуците, недоумява Марешки

Къде отидоха суджуците, недоумява Марешки

Марешки дава награда за всеки, който открие думата "изнудване" в обвиненията срещу него

Според лидера на "Воля" Веселин Марешки от време на Иван Костов в страната няма реален десен лидер.

"Воля" е естественият център, около който ще се обедини дясното. Уверени сме, че изходът от ситуацията не е в популистка надпревара, нито в търсенето на нови врагове. "Воля" е естествената алтернатива на порочното статукво и ние ще бъдем на мястото си", коментира Марешки.