Лидерът на "Воля" се контузил на брега на морето. Това е и причината да изчезне от публичното пространство, което породи редица спекулации.

Пред bTV Mарешки коментира, че българите продължават да са отчаяни. "Живеемдоста скромно", сподели той в разказ за семейството си.

За обвиненията срещу него той бе категоричен, че не е изнудвал аптекари. "Това е толкова смешно", подчерта лидерът на Воля. Според него той има много врагове.

Проверки, наказателни аптеки и заплахи – бизнесът на Марешки според прокуратурата

Проверки, наказателни аптеки и заплахи – бизнесът на Марешки според прокуратурата

През 2013 г. са отнети 11 лиценза след намеса на депутата-бизнесмен

За отношението към ГЕРБ Веселин Марешки посочи, че ще подкрепя всяка добра инициатива и ще е против лошите инициативи. "Нямаме нищо общо с ГЕРБ или БСП, нямаме нищо лично", обяви лидерът на "Воля".

"Аз съм свободен човек, никога няма да бъда от някъде, ще бъде от страната на свободните хора", обясни той защо не е част от някоя партия, а има свой проект. "Аз преча на всички и затова имам такива проблеми", отново той коментира своите обвинения.

Марешки не вярва на институциите, най-вече на прокуратурата

Марешки не вярва на институциите, най-вече на прокуратурата

Излиза, че Цацаров е най-големият артист, констатира лидерът на партия "Воля"

"Нека да си гледат суджуците", заяви Марешки. "Къде са отишли суджуците", попита той. "След като не са отишли при Борисов, ами ако са отишли при Цветанов, при Главчев", недоумява лидерът на Воля.

От септември той започва да публикува обвиненията срещу него. Обявява награда за всеки, който намери в обвинението дори една дума за изнудване.

Делото срещу Марешки, Христов и Таскова няма да свърши скоро

Делото срещу Марешки, Христов и Таскова няма да свърши скоро

Прокуратурата трябва да разпита над 80 лица в цяла България според Арнаудова

Припомняме, на 23 юни, главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на трима народни представители от "Воля" - председателят Веселин Марешки и депутатите Кръстина Таскова и Пламен Христов. Исканията на Цацров се основаваха на доказателства за изнудване от разследване на Окръжна прокуратура - Варна, образувано на 12 декември 2014 г. На 28 юни Марешки си даде имунитета с думите, че обвинението му е "начин да държиш някой изкъсо и да се опитваш да го шантажираш".

На 13 юли спецзвеното "Антикорупция" обвини депутата и бизнесмен Веселин Марешки за нелоялни търговски практики и агресивно раздаване на листовки, като чрез това е упражнил принуда срещу други лица. По-късно по думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова стана ясно, че обвинението на Веселин Марешки е за изнудване, извършено при условията на продължаващо престъпление със седем отделни изпълнителни деяния на територията на няколко града в страната.