Навсякъде, където България е свободна от картелите, цената на горивата е 1,80лв. Само тази мярка би върнала в държавата 2 млрд. лв.

Това заяви лидерът на гражданско движение "Воля" Веселин Марешки по време на бизнес среща с експертния съвет на движението.

Според него само това обещание щяло да даде тласък на малкия и среден бизнес.

Той смята, че ако "Воля" не спечели изборите цените на горивата щели да достигнат 2,50 лв.

"Нашето основно обещание е, че една година след спечелването на изборите цените на горивата ще бъдат на нормалните нива от 1,80лв.", посочи още Марешки.

Отложиха делото срещу Марешки за рекет

Отложиха делото срещу Марешки за рекет

Бизнесменът твърди, че няма да се възползва от имунитет

Следващо различно обещание, което "Воля" прави преди изборите, е свързано с младите семейства, завършили средно образование, а именно - кредит за жилища на цена до 300 евро на квадратен метър и безлихвено изплащане в първите 10 години, ако останат да работят в България.

Предложението важало също и за млади лекари, полицаи, както и всички завършили висше образование.

Марешки бе категоричен, че никои от конкурентите му не говорят нищо за картелите и монополите и именно по това "Воля" щели да се отличават от останалите.

Сред акцентите по време на срещата и идеите, които бяха представени пред бизнеса, бяха и такива, свързани с намаляване на административната тежест, въвеждане на мълчаливо съгласие от администрацията при предоставянето на услуги и преминаването от лицензионен към регистрационен режим.

По отношение на синдикализма Марешки се обяви за ревизия в тази дейност.

"Според нас синдикализмът, както и социологията и политологията, са много изкривени в България и по-скоро се използват за рекет отколкото за реално свършена работа", каза Марешки.

Не ни трябват хора, които днес са при нас, а утре при Марешки, тросна се Нинова

Не ни трябват хора, които днес са при нас, а утре при Марешки, тросна се Нинова

Били са прави като изключили Цветелин Кънчев от коалицията

Той бе категоричен, че в листите на партията за изборите няма да има нито един депутат. В обръщението си към бизнеса Веселин Марешки изтъкна, че ако в началото гражданското движение е започнало по негова инициатива, то сега то вече е на всички свободни българи.

Той призова за общи усилия, за да изхвърлят боклука от политиката.

"Да изхвърлим марионетките", бяха думите му.

Той подчерта, че днес ние избираме между свободните от "Воля", а не между ГЕРБ и БСП и обеща, че след 26-ти март ще има много силно правителство, което да свърши работа.

Бюрократът трябва да е роб, а не господар на бизнесмена, тропна Марешки
Обновена

Бюрократът трябва да е роб, а не господар на бизнесмена, тропна Марешки

Обяви потъпкания малък бизнес за свой приоритет

Обеща още и че "Воля" ще бъде гарант за сигурността и стабилността на държавата и бързите темпове на развитие.

"Да изгоним корумпираните политици от парламента. Те не са наши представители. Време е да си изберем наши представители, които да свършат работа", заяви Марешки и подсети: "Днес почитаме паметта на Левски. Много неща ни е завещал - ако не можеш да направиш нещо, недей да рушиш", каза Марешки и изтъкна, че в действията на политиците днес няма и следа от тези завети.

Той увери, че имат потенциала да се борят за България да бъде най-проспериращата държава в Европа. По думите му летвата е вдигната много високо и конкурентите им нямат никакъв шанс, освен да ги следват.

Представителите на бизнеса от своя страна поставиха проблеми, свързани с монопола на банките и реализираните от тях печалби на гърба на малкия и среден бизнес.