Имам интерес да представя точното ценообразуване в България. Изчаквам да излязат официалните документи. Това заяви бизнесменът и лидер на "Воля" Веселин Марешки в отговор на въпрос за аптеките му.

Той е категоричен, че има максимален интерес предизборно да покаже точното ценообразуване.

Ще бъда различния, този който ще защитава интереса на прагматиците, обяви Марешки по време на бизнес среща. Той обяви още, че ще е лицето на всички тези честни и прагматични хора, лицето на тези предприемачи, които плащат своите данъци в своята община.

В началото на срещата председателят на Обединени бизнес клубове (ОБК) Веселин Халачев, изтъкна, че има крещяща нужда малките и средни предприятия да имат своето представителство в парламента. На европейско ниво 99,8% от предприятията били малки и средни, от които 92% микропредприятия. Те давали 76% от работните места. Марешки заяви, че представителите на бизнеса дотам са стигнали да се молят да не им пречат.

"Потъпканият малък бизнес ще бъде приоритет в нашата дейност", заяви той.

Веселин Марешки припомни, че е тръгнал на 26-27 години в бизнеса от абсолютната нула и посочи, че бюрократът трябва да е роб, а не господар на бизнесмена, учителя или полиция, защото именно последните плащали данъци.

"Поемам отговорността да бъда лицето на всички тези свободни хора, професионалисти в различни области. Трябва да се съберем всички свободно мислещи хора, професионалисти, които да извършим промяната", категоричен бе Марешки.

Сред въпросите по време на дискусията бе господстващото положение на банките, които съсипвали малките и средни предприятия, както и промените в законодателството, които са необходими за стимулиране на бизнеса.

Запитан дали ползва мутри, Марешки отговори, че всички, които го познават, знаят, че никога през живота си не е ползвал охрана. Винаги се движа сам, ходя свободно сред хората - това са мутрите, това са мутроолигарсите, аз живея свободно, живея честно, спазвам законите, подчерта той.

Марешки коментира, че този въпрос се задава, за да се прави някакво внушение.

Няма как да ползвам мутри, ако аз не съм мутра. Може да ми се наложи да се запозная с някой като вляза в парламента, допълни той.

Марешки обясни, че проблемите на малкия и средния бизнес са проблемите на малкия и средния българин. Когато говорим за ограбване на старци, за съсипване на бизнеси, тогава съм потърпевш и аз - на моя земя се самонастаниха и си направиха строеж.

Мутри се настаниха в моя имот и аз със силата, която имам, не мога да се справя. Аз ги наричам изверги. Това е моят случай. Точно с това се борим - мутрите трябва да бъдат изхвърлени от живота, бизнеса, съдебната система, закани се Марешки.

Той посочи, че се бори за рязка, радикална, кардинална промяна в нашия живот.

Не съм ползвал преференции, а за всеки лев, който съм изкарал, съм се борил на реалния пазар, затова няма как да ме пречупят. Силата ми дават тези 3,5 млн. българи, които влизат в моята аптека, подчерта бизнесменът.

На въпрос дали е раздавал ваучери за горива и лекарства предизборно, Веселин Марешки заяви, че чува това за като теза. Няма как да купиш 430 хиляди българи, категоричен е той.