От партия "Воля" се обявиха против текст от закона за извънредното положение. Това заявяват те в позиция до медиите.

Според тях той удря върху търговците и на практика се дава възможност и малкото работещи фирми да бъдат унищожени. 

Те посочват, че текстът на закона за мерки по време на извънредно положение гласи: "Всички стопански субекти са длъжни да предоставят на населението предлаганите от тях стоки и услуги на цени, равни на средноаритметичните цени, които са имали същите продукти през последните три месеца преди настъпването му."

Час спорове по заглавието на извънредния закон
Обновена

Час спорове по заглавието на извънредния закон

Отхвърлиха искането на БСП обсъждането на второ четене на закона да се излъчва пряко

"Ние от "Воля" се обявяваме категорично против приетия текст, който отново е неясен, неточен и в ущърб дори и на най-коректния търговец", заявяват от партията.

По думите им Закон, които не може да се разбере и не е подчинен на никаква икономическа логика няма и как да бъде спазен.

От "Воля" са категорични, че ако доставчиците вдигнат цените, търговците трябва да работят на загуба или изобщо да не предлагат дадени стоки. 

Марешки сваля богоизбраниците на земята, да си сложат предпазен екип

Марешки сваля богоизбраниците на земята, да си сложат предпазен екип

На редовни избори можело да го вкарат в Министерския съвет

Припомняме, че вчера лидерът на "Воля" Веселин Марешки и депутатът Кръстина Таскова пък влязоха в пленарна зала в защитно облекло. Червените се възмутиха на случващото се.

След това на пресконференция в Народното събрание Марешки заяви, че депутатите трябва да слязат на земята и да се екипират.