Исканията за повече пари не са само искания на учените и на пенсионерите. Исканията са много. В Бюджет 2018 даваме 120 млн. лв. повече за наука. Те се дават на принципа на проектното финансиране.

Това заяви Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси и депутат от ГЕРБ, в предаването "Неделя 150" на БНР.

Тя уточни, че е имала среща с председателя на БАН и знае, че искат 15 млн. лв. повече. "Там ще се говори, за да се види къде са кризисните точки", допълни тя.

БСП и ГЕРБ с взаимни обвинения на тема корупция

БСП и ГЕРБ с взаимни обвинения на тема корупция

Социалистът Жельо Бойчев и герберът Тома Биков спорят

Стоянова препоръча да се обърне внимание и на хората, които не са шумни и не протестират - тези в сферата на културата, в сценичните изкуства, в социалната сфера. Тя твърди, че реформата в сценичните изкуства била дала резултат и сега нямало проблем.

Всяка година държавата събирала повече пари, допълни Стоянова.

Стоянова уточни, че няма да се събират по-високи данъци, защото това не е техният дебат, а на БСП.

"Като общество трябва да разберем искаме ли повече данъци, които държавата да преразпределя или ще останем на онези по-ниски нива на данъци, като се оставя на хората правото да си харчат парите", коментира още представителят на ГЕРБ.

Тя подчерта, че заплатите ще станат по-високи, когато постигнем по голям БВП и икономически растеж.

Относно борбата с фалшивите новини, тя препоръча и СЕМ да каже какви стъпки ще предприеме в тази посока.

Цветанов очаква много неистини покрай вота на недоверие

Цветанов очаква много неистини покрай вота на недоверие

Вотът на недоверие е загуба на време

"Във вота на недоверие не виждам нищо извънредно и лошо. Лошо е, когато мотивировките за него се позовават на фалшиви новини." Така Стоянова коментира исканият от БСП вот на недоверие.

Относно изказванията на ДПС за демонтиране на "Обединени патриоти" от властта, Стоянова поясни, че това е стара тяхна заявка.

"Нормално е да искат, още повече, че се получи остър тон от едната и от другата страна. Имаше грозни думи, които ескалират напрежението. За мен ДПС не може да измести патриотите, преди избори", категорична беше депутатката от ГЕРБ.