Вотът на недоверие да бъде стегнат, конкретен и прагматичен.

За това са се разбрали представители на опозиционните партии в парламента, които проведоха консултации за внасяне на вот на недоверие срещу правителството на Сергей Станишев. Вотът ще бъде внесен утре, 14 февруари.

В студиото на БТВ депутатът Веселин Методиев каза, че мотив за вота са недопустимите корупционни практики в централната власт, за които дори и Европейската комисия вече налага санкции на държавата ни.

„Самите мотиви ще бъдат изключително кратки, не повече от две странички, а истинските аргументи и примери ще бъдат дадени по време на дебатите", допълни Методиев.

Също като представител вече на опозицията Татяна Калканова, един от отцепилите се от НДСВ депутати, допълни, че основно ще се съсредоточат върху инфраструктурата, пътищата, обществените поръчки, където „корупционните практики ощетяват нас, всички български граждани". По думите й последният семинар в Хисаря само е потвърдил начина, по който се взимат управленски решения - без аргументация, на тъмно и противоречиво.

Йордан Бакалов, депутат от СДС, също в студиото на БТВ, подчерта че от събирането на управляващите в Хисар отново са излезли само нови корупционни практики: „Какво излезе от там - само ти неща: Булгартабак, безмитните магазини и енергийния холдинг. Те вече говорят като единна партия, въпреки че са коренно различни", каза Бакалов и посочи, че тази коалиция има един глас и „това е гласът на Ахмед Доган".

На конкретния въпрос обаче дали опозицията в парламента е готова да управлява, отговори единствено представителят на БНД Татяна Калканова с „да".