42 км метро, всеки километър е с близо 200 млн. евро по-евтин - със същите влакове и електроника, под земята, дори и при труден терен, преодоляхме подземни реки... Хвалбата дойде от страна на премиера Бойко Борисов, който направи рано тази сутрин инспекция на строителството на новите лъчове на метрото, съпроводен от кмета Йорданка Фандъкова, министрите Росен Желязков и Владислав Горанов, шефа на Метрополитен и зам.-кмета Барбалов.

От 2005 г. досега - 42 километра метро. Фантастични неща сме направили, никой друг до този момент не го е правил, посочи Борисов, който в рамките на инспекцията заяви и че цял подземен нов град е направен при строежа на метрото. Още един цял град София под земята. Няма нищо общо с това, което беше, когато минавах от тук за Банкя, спомни си Борисов.

"Някои като каже думата корупция, свалям метрото. Дори и в Европа не смеят да кажат нищо", заяви Борисов.

Също по време на инспекцията, когато му бе обяснено за подземна река, която напълнила за два часа тунелите, Борисов попита: "А не можем ли да я изкараме отгоре, да направим Перловската плавателна?

Третата линия на метрото ще влезе в експлоатация на 31 август. На другата метролиния от "Красно село" до Горна Баня започват тестовете и тя ще се открие до края годината. Много красиви, удобни, страхотни инженерни и архитектурни неща са направили, похвали министър-председателят работата върху метрото. Премиерът беше възхитен и от дизайна на една от станциите: "Ей, шевица, това трябваше да е за председателството. Представяш ли си колко трябва да си изобретателен, за да намериш кусур", възкликна Борисов.

Владислав Горанов иска да се приключва с този панаир

Владислав Горанов иска да се приключва с този панаир

Твърденията за рекет в кабинета на МФ са наивни

Пред журналисти Борисов отказа на коментира нападките срещу говорителя си Севдалина Арнаудова от страна на бизнесмена Васил Божков. По думите му това им е играта и целта, а защо Божков атакува именно Севедалина Арнаудова, Борисов коментира така: "Защото я харесва." Борисов отсече, че не е изпращал Арнаудова при бизнесмена.

Васил Божков е обявен в Интерпол с червена бюлетина и Борисов я е виждал, показвана му е от вътрешния министър Младен Маринов.

На въпрос дали е разговарял със сръбския президент Вучич за екстрадицията на Цветан Василев, Борисов посочи, че не се бърка в следствени и процесуални действия. Отношенията с Вучич са изключително добри, "братя", затова и си има прокуратура и съд.

"Тези хора са клиенти на правосъдието, а не са наши. Как да ги коментирам, заяви премиерът.