Целта на нападките на Божков е дискредитация. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред bTV. Toй беше заедно с премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова при инспекцията на третия лъч на метрото.

Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир, подчерта Горанов. Според него тезата за рекета е наивна.

Преди това премиерът Бойко Борисов категорично отрече да е изпращал пресаташето си Севдалина Арнаудова при бизнесмена Васил Божков. "Кой е той, за да се съревновава с нас", запита Борисов и посочи, че си има процесуално-следствения действия. Борисов вярва на финансовия си министър Владислав Горанов и на Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в НС.

Всеки километър метро е с 200 млн. евро по-евтин - каква корупция, пита Борисов

Всеки километър метро е с 200 млн. евро по-евтин - каква корупция, пита Борисов

Борисов увери, че Васил Божков е обявен в Интерпол с червена бюлетина

Финансовият министър Владислав Горанов запита медиите какво очакват от него да каже за минипулативни твърдения, целящи дискредитация и панаир.

"Така като ме гледате мога ли да изрекетирам един от най-богатите и известни хора на прехода в моя кабинет? Аз съм министър на финансите и той, един беззащитен български гражданин, беден няма да отиде и да се оплаче, а чинно да изпълнява моите разпореждания. Ако той смята, че има доказателства да ги дава и да се приключва този панаир", каза финансовият министър, според когото твърдения от този тип са наивни.

Финансовият министър заяви, че ако е имал някакви притеснения, нямало да стои днес срещу журналистите. Според Горанов няма основание да си подава оставка, защото нищо не е направил.