Като „блатен застой" определи политическото време у нас лидерът на Атака Волен Сидеров. В ефира на БНТ той коментира поведението на управляващите, промените в изборния закон и други актуални теми.

По думите му властта трябва да получава доза критика, защото се самозабравя и започва да мисли, че е безсмъртна.
На въпрос защо Атака започна като съюзник на ГЕРБ, а след това нещата контрастно се промениха, Сидеров обясни, че те са били длъжни да дадат шанс на новата партия.
Ще ви дам пример с една книга, която не е „Винету", нито е „Кратко ръководство на БСП". Герберите са поклонници на Златния телец (в художествената литература - символ на парите и алчността. Едноименният роман е на Иля Илф и Евгений Петров от 1931 г.- бел.ред.).

Там има един герой - Паниковски, който си слага черни очила и се прави на слепец. Когато някой се опита да му помогне, той го преджобва, обясни лидерът на Атака и бе категоричен: „ГЕРБ е политическият Паниковски".

Сидеров предупреди всички партии, които искат да са съюзник на ГЕРБ, че ГЕРБ ще ги излъжe, измами и накрая ще се озоват в положението на ограбен, преджобен, прецакан партньор. Той даде пример с партия РЗС изтъквайки, че в момента, в който РЗС заеха критична позиция, те бяха ударени, партийната им група се разпадна, субсидията им беше отнета. После някои от тях се „поправиха", начело с лидера Яне Янев.

„Важното е да осъзнаеш на време кой те управлява, на къде те води и да кажеш принципно и коректно, както Атака - Да, ние ви дадохме подкрепа, вие не я оправдахте. Партии, които са способни да прецакат най-коректния си партньор, са готови да прецакат целия си народ", посочи още лидерът на Атака.

Във връзка с промените в изборния кодекс, Сидеров изтъкна, че те са абсолютно наложителни, тъй като „ГЕРБ направиха брутални фалшификации на вота - в такъв мащаб и толкова безкруполно не бяха правени". По думите му който е правил фалшификации, те му се услаждат и пак ще се опитва да ги прави. Сидеров изказа опасения, че ГЕРБ ще се опитат да елиминират нови партии, да ударят и сега съществуващите с изборните правила, да вкарат и служебна победа на изборите.

Волен Сидеров призова "събуждащото се, слава богу, общество да бъде нащрек".

„Ние искаме скенери за бюлетините, искаме присъствие в информационно обслужване, искаме граждански контрол", посочи Сидеров и изрази надежда идеите, които формулират от Атака за промените в изборния кодекс да бъдат чути в пленарна зала. „Не вярвам, че ще ги приемат, но трябва да се чуят", изтъкна лидерът на Атака.

Съществува опасност вотът да бъде тотално подменен. Не вярвам в думата демокрация, защото тя се използва много пъти за ръководене на масите и зад този параван бяхме ограбени, посочи Волен Сидеров и подчерта: „В докладите на ООН го пише това - тоталната и бързо проведена приватизация е довела до обедняване на 100 млн. европейци".

Сидеров обвини депутатите от ГЕРБ, че когато им обяснявал как финансовата криза е причинена нарочно, за да може непрекъснато да обедняват хора и да стават все по-богати, те не са проявили интерес.„Те си гледаха настрани и си гледаха в таблетчетата, в които не знам какво гледат - някакви комискчета или жълтата преса", сподели Сидеров.
Аз им казвах - прекратете концесионните договори с ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН, златодобивната концесията с чужда фирма, която ни ограбва. Аз са им казвал десетки пъти - помнете каква клетва давате - да се ръководите от интереса на българския народ, изтъкна още лидерът на Атака. Според него на сградата на народното събрание трябва да пише Memеnto mori (от лат. „Помни че си смъртен").

„Последните 20 години тези които управляват си избират избиратели от циганските махали и не им трябва народа. Има доминиране на вота, има промиване и купуване на гласове, затова казвам, че няма демокрация", подчерта Волен Сидеров.

Той защити идеята за преименуването на връх Мусала като изтъкна, че е бил връх Сталин (1949-1962 г. - бел.ред.) и хората са били свикнали с името му. Ако името на най-високия връх на Балканите е по името на духовния закрилник свети Иван Рилски на България ще й тръгне, в това съм убеден, категоричен бе лидерът на Атака.