Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на упреците на реформаторите - „спазихме това, което всъщност си договорихме в стаята на председателката г-жа Цецка Цачева”.

Припомняме, вчера се проведоха следобедни преговори за изборните правила.
Вчера и днес проведохме работни срещи с Патриотичния фронт, с Реформаторския блок, с АБВ, дискутирахме всички казуси, които биха могли да предизвикат някакъв коментар или напрежение, обясни пред медиите той.

На срещата Найден Зеленогорски предложил от район „Чужбина”, който беше отхвърлен да се избират четирима депутати - един за Турция, един за Европа, един за Азия и един за Америка.

На разговорите в кабинета на парламентарния шеф се коментирало, че тежестта на един мандат щяла да е различна, ако това се приеме. Тогава се обединихме всички и нямаше нито един, който да е против, че тази точка ще я отхвърлим, посочи заместник-председателят на ГЕРБ.

Прието е всяка партия да има възможността да поръчва социологически проучвания по време на предизборната кампания. Всички решили забраната за сондаж да падне.

Герберите предлагат да не се наказват хората, които пропуснат за първи път да упражнят правото си на глас. Идеята била след два национални избора, които са проведени и на които избирателят не е гласувал, на третият да се заличава от избирателните списъци.

Съгласие при председателя на НС било постигнато и за това да няма стимули за гласуване. Цветан Цветанов се ядоса на РБ за разнопосочното говорене.